Nyeste indlæg

Woman With Suntan Lotion At The Beach In Form Of The Sun

Sådan passer du bedst på din hud sommeren igennem

Når sommervejret er over os, er det bare med at nyde det. Solen er nødvendig for dit velvære og din sundhed, da den er med til at danne D-vitamin i kroppen. D-vitamin er med til at styrke dit immunforsvar, øge dit energiniveau og højne humøret. Men samtidig med er solen også hudens værste fjende – eller kan blive det, hvis ikke du passer på dig selv.

Solens UV-stråler er med til at ælde huden. Selvom du ikke umiddelbart kan se eller mærke det, så kan langvarige ophold i solen resultere i rynker, pigmentforandringer, nedsat elasticitet og i værste fald selvfølgelig forbrænding.

Selvom der kan rettes op på en del af disse skader med diverse hud- og ansigtsbehandlinger, så er forebyggelse at foretrække, for solens UV-stråler kan også øge risikoen for hudkræft.

Dæk kroppen, og brug solcreme

Selvom vi har brug for solens lys til at danne D-vitamin, betyder det ikke, at du skal opholde dig så længe som muligt i solen. Faktisk bør du i det mindste søge skygge, når solen står højest på himlen – ca. mellem kl. 12 og 15.

Når du skal ud, så tildæk evt. arme og ben med let og luftigt tøj. For selvom det er ansigtet, der er mest udsat for solens stråler, skal du også passe på resten af kroppen. Sørg også for at bruge en god solcreme. Jo lysere og sartere hud du har, jo højere solfaktor bør du gå efter.

Solcreme beskytter ikke 100 %, så D-vitamindannelsen forringes ikke ved brug af solcreme.

Brug skånsomme plejeprodukter, og pas på med essentielle olier

Brug en let dagcreme under solcremen i stedet for at vælge en solcreme, der indeholder dagcreme. Ellers kan du risikere, at solcremen bruger al sin energi på at fugte huden i stedet for at beskytte den.

Vær opmærksom på, at hvis du bruger essentielle olier til din hudpleje, at nogle af disse olier gør huden mere følsom og modtagelig for solens UV-stråler. Det gælder bl.a. bergamotolie, citron-, lime- og grapeolie og pomeransolie, som du derfor ikke bør bruge lige inden, du skal ud i solen.

Drik rigeligt

I sommervarmen sveder du ekstra for at køle kroppen ned. Det betyder, at du mister væske. Det kan ikke alene gøre dig dehydreret og skidt tilpas. Det betyder også, at kroppen tager væske fra din hud, hvis du ikke drikker nok, hvilket igen betyder, at huden dehydrerer.

Du kan også med fordel bruge en god fugtmaske og evt. et godt fugtighedsserum, der kan arbejde i dybden.

Hop i havet

Sommer betyder – for mange – badning. Ikke kun solbadning, men badning i vandet. Bader du i saltvand, kan det faktisk have en gavnlig effekt for din hud. Saltvand indeholder mineralske salte, som minder en del om kroppens cellesalte.

Saltbade bliver også brugt som lindrende behandling til folk med eksem og kan være helbredende. Men husk, at badevandet reflekterer solens stråler, så de bliver stærkere. Så husk at påsmøre mere solcreme, når du har været i vandet.

Derimod er klorvandet i hotellets swimmingpool knap så godt. Klor udtørrer huden og gør den dehydreret. Så igen vil det være anbefalelsesværdigt med en fugtmaske eller et fugtighedsserum, hvis du forventer at skulle i klorvand.

Tager du forholdsregler og plejer din hud, kan du sagtens nyde solen, når den endelig er her.

Scroll to Top