Nyeste indlæg

Graviditetsmassage

Klar til baby – barsel

Er du gravid, har du ret til barsel både før (4 ugers graviditetsorlov) – og efter (14-32 barsels- og forældreorlov). De 4 uger før du føder, kan godt føles lange. Du glæder dig til det lille, nye familiemedlem, og du synes ikke, tiden kan gå hurtigt nok. Hvad skal du dog tage dig til?

Tid har det med at løbe stærkt, og pludselig inden du får set dig om, er du blevet mor, og har du så nået, hvad du skulle? Her får du nogle gode ideer til, hvordan du får brugt din barsel bedst muligt, og så du er klar, når lille William eller lille Sofia bliver en del af jeres hverdag.

Pak tasken til fødslen

Det er en god idé at have tasken, som I skal have med på fødegangen – hvis du ikke skal føde hjemme – klar i god tid. Man kan aldrig vide, om fødslen går i gang før end forventet. Så hvis ikke du allerede har pakket den, så pak den, så du ikke behøver tænke mere på den.

Tasken til fødegangen skal/kan indeholde følgende:

 • Alle papirer vedrørende fødslen – vandrejournal, papirer til fødslen, ammepapirer, sygesikringsbevis, fødselsanmeldelse, ansvars- og omsorgserklæring (hvis I ikke er gift) og evt. en ønskeliste for fødslen (ønsker om smertelindring, hvor og hvordan du gerne vil føde) osv.
 • Behageligt tøj til dig efter fødslen – ikke noget med de stramme cowboybukser fra før du blev gravid – bukser, bluser, strømper, trusser, amme-bh, toiletsager, hjemmesko, evt. håndklæder.
 • Ammeindlæg og evt. lindrende/helende salve til brystvorterne
 • hygiejnebind.
 • Tøj til baby.
 • Boxette eller babyautostol.
 • Tæppe eller dyne.
 • Gaven til baby.
 • En Slynge

Husk også opladeren til mobilen.

Huskelisten til babygrej

Du har sikkert allerede indkøbt en del af det, du skal bruge, når du har født. Skriv en liste over det du mangler. Skriv gerne tre.

 1. Must have-listen.
 2. Kan vente til efter fødslen-listen.
 3. Nice to have-listen.

En del fra nice to have-listen kan du sikkert også bruge som ønskeseddel til barnedåben.

Gør klar til baby

Gør børneværelset og/eller sove- og puslepladsen klar og gerne hyggelig. Husk også blespanden.

Vask alt babytøjet – også det nye – og læg det fint sammen og ned i skufferne, så det er lige klar til brug.

Lav mad, som du kan fryse ned, så du har noget nemt at lave til aften, når dagene efter fødslen og hjemkomsten er travle og fyldt med overvældende følelser, gøremål og søvnunderskud. Al din energi vil gå til den lille ny.

Gør din krop klar

Det er ekstremt stressende for kroppen at være gravid og at føde. Derfor er det en god idé at få slappet af, inden du skal i gang med den præstation. Sørg for at få sovet nok – selvom du ikke kan sove på forskud – og bestil tid til en graviditetsmassage. En helkropsmassage på en briks, hvor der er plads til maven, og som inkluderer fodmassage til dine trætte, måske hævede fødder og ankler.

Efter sådan en tur er du med garanti klar til en god fødsel, når tiden sig nærmer.

Scroll to Top