Nyeste indlæg

MG_2329

Hvad handler spa egentlig om?

Mange tror, at spa handler om at løsne op for ømme muskler og behandle muskelstrækninger eller trætte og overbelastede områder af kroppen. Men spa er en holistisk behandling, der skal gavne dit mentale helbred, give dig afslapning og derigennem velvære i både krop og sjæl.

Spa tager udgangspunkt i ”det hele menneske”. Ordet spa kommer fra latin – salus per aqua, som betyder helse gennem vand. Derfor er jacuzzien også en central del af en spa.

Spa er også en by i Østbelgien, som har været et kursted siden Romerriget, fordi der findes varme kilder i området. Ordet kursted er da også et synonym for en spa.

Spa, wellness og helse

Men heldigvis behøver du ikke tage til Belgien for at få spabehandling. I næsten alle større danske byer finder du spabade.

Et spabad er ud over at være afstressende og afslappende ren selvforkælelse med plejende og duftende olier.

Spabade kombineres ofte med andre former for wellness-behandling. For hele spa-konceptet bygger på helse, mindre stress, mere energi, bedre velbefindende og bedre balance mellem krop og sjæl.

Andre former for wellness-behandlinger, som kan supplere spabadet, kan være krops- eller ansigtsmassage, en ansigtsbehandling eller noget helt fjerde.

Wellness handler også om ernæring, og tit serveres der også lækre forfriskninger, når du modtager spa-behandling. Til nogle behandlinger serveres der endda hele måltider.

Afslappende omgivelser

Da det hele handler om afslapning og nydelse, er det også vigtigt, at omgivelserne emmer af ro, velvære og afslapning, hvilke du også oplever på de fleste kursteder. Hyggeligt, afslappende lys, dufte og lyde.

Smukke omgivelser som giver ro i sindet, og hvor du føler dig hjemme.

Er spa kun for voksne kvinder?

Det er en udbredt misforståelse, at spa kun er for kvinder, der har brug for selvforkælelse. Spa er for alle – både mænd, kvinder og store børn, for dig alene, for par eller hele familier. En fælles spa-oplevelse kan også bringe par – ægtepar, forlovede, mor og teenagedatter osv. – endnu tættere sammen.

Formålet med spa er jo netop at opnå en sund sjæl i et sundt legeme, og det kan alle have gavn af. Syg som rask, gammel som ung.

Hvor lang tid tager en spa-behandling?

En spa-behandling forbinder mange med noget der tager en hel weekend eller i hvert fald det meste af en dag, men en spa-behandling kan tage alt fra 30 minutter til … ja, hele weekender.

Derfor behøver spa-behandling heller ikke blive henlagt til, du får tid. Du kan sagtens nå det en eftermiddag efter endt arbejde og på den måde få afsluttet en hektisk dag og komme afslappet og afbalanceret hjem til familien. Men du kan selvfølgelig også vælge en udvidet version og tage din partner eller hele familien med, så I alle bliver klar til at tage fat på hverdagen og livet igen, med hvad det indebærer.

Scroll to Top