Nyeste indlæg

Depositphotos_12186995_original

Gør din hud klar til efteråret

Når efteråret og vinteren er over os, er det ekstra vigtigt at passe på huden. Blæst, frost, regn og den lave luftfugtighed udtørrer huden, hvilket kan resultere i sprukne, tørre områder og en trist og grå udstråling. Men med den rette behandling og beskyttelse af din hud kan du komme igennem den kolde, våde årstid uden gener.

Det falder os naturligt at klæde os varmere på, når det bliver koldere i vejret, men ansigtet og i nogen grad også hænderne er sjældent dækket. Det er derfor for det meste her huden lider overlast i kulden, hvis ikke du har taget dine forholdsregler. Læs med her, hvordan du gør din hud klar til efterårets vejrlig.

Peel et par gange om ugen

For at din hud bedre kan absorbere de plejende produkter, du bruger i det daglige for at undgå ødelagt hud i den kolde tid, skal du fjerne de døde hudceller. Det kan du gøre med en peeling-creme et par gange om ugen.

Peeling fjerner både de dødehudceller, sætter gang i blodcirkulationen og efterlader din hud med en sund udstråling.

Brug serum og fyldig creme

Efter peeling vil et ansigtsserum beskytte og fugte huden. Brug et serum, der passer til din hudtype. Er din hud tør, fedtet eller mangler den spændstighed, så vælg et serum, der henholdsvis fugter, regulerer talgbalancen eller strammer op.

Brug til sidst dag- eller natcreme. Om efteråret vil en fyldigere creme end din sædvanlige tilføre ekstra pleje og beskyttelse til din hud. Vælge også her en creme, der passer til din hudtype.

Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har, kan du få foretaget en hudanalyse af en professionel behandler, som selvfølgelig også udfører ansigtsbehandlinger tilpasset dit behov. Men selv efter en professionel ansigtsbehandling bør du pleje din hud dagligt. Hos behandleren vil du kunne få vejledning til, hvordan du gør det mest optimalt.

Beskyt dig mod solen

Også den skarpe efterårs- og vintersol kan beskadige din hud. Der findes mange gode vintersolcremer, der både indeholder SPF og frostbarriere.

Styrk din hud med en sund kost

En sund kost rig på antioxidanter, B-vitaminer – i særdeleshed B2 og B6 – og E-vitaminer styrker din hud og giver en naturlig glød.

Drik rigeligt med vand, spis sunde fedtstoffer – fra eksempelvis nødder, mandler, avokado, vegetabilske olier og laks. Fedtstofferne ”smører” kroppen indefra. Tag evt. et par skefulde ren fiskeolie inden morgenmaden.

Beskyt huden ude og inde

Når du skal ud i den friske luft, så pak så meget af din hud ind som muligt – på med handsker, hue og tørklæde.

Skip ikke den daglige hudpleje, selvom du opholder dig inde hele eller det meste af dagen. For når temperaturen falder ude, skruer vi op for varmen inde. Og ikke nok med, at luftfugtigheden udenfor falder, den ”kunstige” varme får også luftfugtigheden indendørs til at falde. Lav luftfugtighed giver tør luft og tør hud, hvis ikke ud behandler den.

Med fokus på ovennævnte, skulle din hud kunne klare de kolde måneder på året uden gener.

Scroll to Top