Nyeste indlæg

Depositphotos_78123080_original

6 naturlige tips ekstra til enhver hudtype

Hver dag udsættes de fleste af os for rigtig mange hudplejeprodukter, der er fyldt med kemikalier, og dermed kan være skadende for vores hud. Det er lige meget, om det er balsam, shampoo, bodylotion, læbestift eller deodorant – alle hudplejeprodukter kan indeholde skadende kemikalier.

Læs med her, og få 6 gode råd til, hvordan du kan undgå disse stoffer og i stedet pleje din hud på en god og naturlig måde. Der er nemlig mange nemme smutveje til at undgå kemi i hverdagen og i stedet ty til naturlige ingredienser. Det gør både din hud gladere og din samvittighed renere.

Undgå for meget sol

En nem måde at passe ekstra godt på huden på er at undgå for meget sol. Selvom solens UV-stråler giver både D-vitamin, solbrun hud og masser af varme, så er den også yderst skadelig for huden.

Den er både årsag til rynker, nedbrydning af hudens immunforsvar, og derudover kan den også give hudkræft. Så husk at undgå solen i de farlige timer midt på dagen, og smør dig altid ind i et beskyttende lag kemikaliefri solcreme, når solen bager.

Tag olietilskud

Sæbe og andre produkter, der smøres på huden, kan være med til at tørre den ud. Især om vinteren døjer mange med en hud, der er knastør.

Ved at tage et olietilskud, kan dette problem hurtigt og helt uden brug af kemikalier afhjælpes. Olie fugter nemlig huden indefra, og gør den mere elastisk.

Tørbørst huden

Tørbørstning er en oldgammel behandlingsteknik, som er blevet moderne igen pga. dens effektivitet uden kemikalier. Hvis du tørbørster din hud regelmæssigt med en ionisk børste, vil du i løbet af kort tid både kunne mærke og se en forskel.

Du kan både tørbørste i ansigtet og på resten af huden, hvilket gør den fast og glat. Begyndt at tørbørste dig hver aften i stedet for at smøre dig ind i en skadelig bodylotion, og du vil hurtigt mærke forandringen.

Tjek indholdsdeklarationen

Hvor der med madvarer bliver holdt øje med fremstillingen af produkterne, er det samme desværre ikke gældende for hudplejeprodukter. Hvis der står på et produkt, at det er økologisk, er det altså dermed ikke altid sandt. Så husk derfor altid at læse indholdsdeklarationen for at se efter skadelige kemiske stoffer, inden du køber.

Lav din egen body scrub

I stedet for at betale i dyre domme for en body scrub til hverdagsbrug, kan du lave den selv, hvilket tilmed giver dig mulighed for 100 % at vide, hvilke produkter der er i den.

En sammenblanding af ingredienserne brun farin, havregryn og olivenolie giver tilsammen en skøn body scrub, som kan bruges som alle andre body scrubs.

Skift pudebetræk ofte

Selvom det kaldes for skønhedssøvn, er der mange af os, som får bumser om natten. Det skyldes, at de affaldsstoffer, som kroppen afgiver, hænger fast i pudebetrækket.

Hvis du ikke skifter pudebetræk ofte nok (omkring to gange om ugen), resulterer det i uren hud og bumser i ansigtet, som nemt kunne have været undgået.

r.

Scroll to Top