Nyeste indlæg

Samadhi_spa_yndlingstilbud_december

Tips til at undgå julestressen

Har panikken meldt sig med den uendelige ”to-do liste”, der skal krydses af inden juleaften?
December er en alt for kort måned i forhold til den tjekliste der skal krydses af, før der er pyntet op, de perfekte gaver købt ind, og maden forberedt til de mange fester og familiekomsammener i løbet af december måned. Der er ikke noget at sige til, at du føler dig presset over alle de ting, du skal nå, inden englelyden og julefreden melder sin ankomst.
Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du undgår julestress og rent faktisk kan nyde den dejlige juletid.

Prioriter!
Du har et hav af komsammener: Juleafslutning med arbejde, studiet og ikke mindst de tusind obligatoriske julefrokoster du skal nå. Men man må bare indse, at man ikke kan nå det hele. Og jo før du indser, at selvom der er tale om en tradition, ja så ændrer vi mennesker os altså med årene i takt med den verden vi lever i. Derfor: Find ud af hvilke events der betyder mest, og hvad der er mest realistisk for dig at nå. Bare fordi du ikke ser hele dit netværk i december, betyder det jo ikke, at det ikke er tilladt at ses og hygge sig i årets andre 11 måneder!

Lav en plan!
Vær struktureret og organiser december måned. Det handler om at skrive ned, hvad der skal nås inden jul og anfør derefter specifikt, hvilke dage du skal nå de forskellige ting. Derved har du overblik over situationen og kan samtidig sætte mål for dig selv som du kan krydse af listen. Psykologisk er det jo sådan, at vi mennesker skaber tilfredshed for os selv ved at strege ting af en liste. Så jo tættere du kommer på en udstreget liste op mod jul – desto mere vil julefreden sænke sig.
Sørg for at adskille jul og dagligdag! Sæt tid af til arbejde og/eller studie. Se julepligterne som en overspringshandling til når du skal lede tankerne væk fra arbejde og studie.
Dertil er en vigtig del af ens planlægning også at sætte tid af til afslapning. Ingen person kan knokle hver dag frem til den 24. uden at være død for energi og overskud til… ja… at slappe af!

Undgå julegavestress!
Forventningsafstem og lav aftaler med andre om, hvorvidt i giver gaver til hinanden eller ej, og om i går sammen om at købe gaver. Saml derefter ønskesedlerne sammen og tag en beslutning om, hvad der specifikt skal købes til den enkelte. Derved kan du afsætte en dag eller to til at købe gaver, og gå målrettet efter de gaver du har taget beslutning om. Hertil kan vi også anbefale at gøre brug af Samadhi Spas julestue den 13. december, hvor man i rolige omgivelser kan købe helt specielle plejende gaver og gavekort til sine nærmeste.

Snyd!
I vores moderne samfund er det rent faktisk muligt at købe brunkager og klejner som smager nogenlunde, selvom de ikke er lavet fra bunden hjemme i dit køkken. Man kan altså med andre ord godt springe over, hvor gærdet er lavest og stadigvæk få en god jul. Og måske begrænse indkøbene af julekonfekt og kager? – Hvor mange har ikke oplevet at finde en kagedåse fyldt med vaniljekranse i februar måned!

Bevar roen og det gode humør!
… Vigtigst af alt handler det om indstilling! Selvom vi alle har meget at se til i julen, og der samtidig er familie og arbejde der skal passes, så husk det gode humør. Det lyder banalt, men hvis man ligger stresset og de mange opgaver til side, er struktureret, og ikke mindst husker det gode humør og at tænke på dig selv – ja så er du faktisk flere skridt i den rigtige retning mod en stressfri jul!

Husk at du ikke er alene om alle opgaverne, og mon ikke dine venner og veninder står i samme situation. Så hjælp hinanden og få for Guds skyld slappet af i processen!
Hos Samadhi Spa anerkender vi, at mange glemmer at tænke på sig selv og slappe af i juletiden, og endnu flere har trætte fødder efter juleshoppingen.

Derfor har vi i hele december tilbud på vores signaturbehandling for to personer til DKK 1.995. Så grib veninden eller din bedre halvdel i armen og kom forbi til afslapning og julehygge efter endt juleshopping. Efter endt behandling sørger vi for julechokoladefondue og afslapning i vores lounge.
Julen handler om at være der for andre men også sig selv…

Scroll to Top